Skal du have nye gardiner, men har du svært ved at vælge mellem de mange forskellige varianter og farver? Så bør du sætte dig grundigt ind i, hvilke gardiner der passer til dit hjem. Her får du en række gode råd, som klæder dig på til at træffe den helt rigtige beslutning.

Gardiner har mange funktioner i hjemmet

Gardiner har ikke udelukkende en praktisk funktion, som går ud på at skærme af for solens stråler. De er også med til at forbedre akustikken i et rum og skabe et visuelt lækkert udtryk, som virker indbydende. Det er dog ofte svært at finde det match, der kombinerer æstetik og funktionalitet, når du skal vælge nye gardiner.

Du har mange muligheder, og det kan betyde, at projektet ofte bliver uoverskueligt, fordi du både skal finde ud af, hvor stor gardinerne skal være, hvordan de skal se ud, hvilket materiale de er lavet af, hvor højt oppe de skal hænge og så videre. Det kan i mange tilfælde være en god idé at hyre et professionelt gardinfirma til at hjælpe dig.

Vælg gardin på baggrund af rummets funktion

Det er en god idé at starte med at gøre dig nogle tanker om, hvad formålet med det rum, som gardinet skal hænge i, er. Det kan eksempelvis være, at der er tale om nye gardiner til soveværelset. Her er det væsentligt, at gardinerne bidrager til en god nattesøvn, og derfor er det ofte en god idé at vælge mørklægningsgardiner.

Mange vælger denne type gardiner, da de skærmer helt af for solens stråler. Samtidig har de isolerende egenskaber, som gør dem velegnede til både vinter- og sommerhalvåret. Om sommeren holder de lys og varme ude af soveværelset, mens de om vinteren bidrager til at holde rummet varmt og behageligt.

Skab ro i hjemmet med gardiner

Det kan være en fordel at vælge en specifik variant, hvis der er flere rum i boligen, som skal udstyres med gardiner. Det kan eksempelvis være enten plisségardiner, lamelgardiner, rullegardiner, persienner eller stofgardiner. Når du vælger samme type gardiner, skaber du en rød tråd i indretningen.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!